fredag 15 april 2011

Recept på laktosfri, mjölkproteinfri, vasslefri & sojaproteinfri tårtbotten

Såhär blev den tårtbotten jag gjorde sent i går kväll.

Den blev inte så hög så jag fick dela den på mitten & eftersom jag gärna vill ha 2 tårtlager så har jag en kaka inne i ugnen nu.

Här är receptet i alla fall:
* 2 ägg
* 2 dl strösocker
* 3 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 50 g mjölkfritt margarin
* 1 dl havredryck
* lite ströbröd
* lite mjölkfritt margarin att smörja formen med

1. Vispa ägg & socker poröst i en skål.
2. Häll i mjölet & bakpulvret i skålen och rör ner.
3. Smält det mjölkfria margarinet & häll ner det i skålen, häll samtidigt ner havredrycken.
4. Vispa till en jämn smet
5. Häll ner smeten i en rund smord & bröad form. Kakan är baserad på en form med en diam. på  ca 24 cm.
6. Grädda i ugnen på nedersta falsen i 175 grader i ca 40 minuter. (Öppna ej ugnsluckan de första 20 minuterna för då kan den sjunka ihop totalt)
7. Låt kakan svalna & dela den sedan på mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar